Hakaniemen ja Merihaan suunnitelmia esitellään asukasillassa

Paikka: Laituri, näyttely- ja infotila
Osoite: Narinkka 2, Kamppi
Aika: 29.10.2018 kello 18.00 - 20-00

Maanantaina 29.10. klo 18–20 asukastapahtumassa näyttely- ja infotila Laiturilla esitellään Hakaniemenrannan ideakilpailun voittaneen työn pohjalta tehtyä jatkosuunnittelua, asemakaavoituksen tilannetta sekä ennen kaikkea alueen tulevaa rakentamista ja aikatauluja.

Hakaniemen alueella on suunnitteilla merkittävin kaupunkirakenteellinen muutos sitten Merihaan rakentamisen. Hakaniemenrantaan on luonnosteltu mittavasti uutta rakentamista, Hakaniemensilta uusitaan ja uusi pikaraitiotieyhteys Sompasaareen ja Kruunuvuoreen avataan 2020-luvulla.

Alueen rakentamisen on tarkoitus alkaa vaiheittain 2019 alkaen ja se tulee kestämään useita vuosia. Työn aikana on tarkoitus uudistaa Hakaniemensilta, lisätä kiskot Hakaniemenrantaan, ruopata Siltasaarensalmea, uudistaa rantoja sekä täydennysrakentaa aluetta.

Hakaniemenrannasta järjestettiin ideakilpailu. Alueen suunnittelua on jatkettu kilpailun voittaneen ehdotuksen pohjalta. Suunnitelman pohjalta laaditaan asemakaavan muutos, joka esitellään kaupunkiympäristölautakunnalle alkuvuodesta 2019.

Hakaniemen suunnitelmia Helsingin karttapalvelussa: https://kartta.hel.fi/link/3Y9xgt.

Lue myös:

#asemekaavoitus