Polkupyörät

Pyörien säilytyspaikka on pääasiallisesti kannen alla pyörätelineissä. Huolto tulee merkitsemään siirtokehotuksella väärin pysäköidyt polkupyörät ja siirtää ne sallituille paikoille. Sama koskee rikkinäisiä/hylättyjä polkupyöriä. Pyydämme välttämään pyörien pysäköintiä kannella sekä huolehtimaan siitä, että ajonopeus kannen päällä ei aiheuta vakavia vaaratilanteita.

Viipperät (hyrrät)

Viipperät ovat laitettu lokkien pesimisen estämiseksi istutusaltaisiin ja ne ovat Helsingin Merihaka Oy:n omaisuutta. 

Merihaan pienoismalli

Merihaan pienoismalli on huollon puolesta vahingossa kaadettu. Siihen on tilattu nosto ja korjaus.

Isot lumikinokset eivät ole turvallisia leikkipaikkoja

Muistutamme, että isot lumikinokset eivät ole lasten leikkipaikkoja. Kasoja ajetaan pois, joten huomioittehan koneista rajoittuneen näkyvyyden kannella liikkuessanne.

Kannella olevat rappuset pyritään pitämään puhtaana lumesta. Tuuli saattaa kuitenkin kinostaa lunta portaikkoihin, mutta niiden käyttö liukumäkenä on kielletty.

Ohessa myös Stara/Helsingin kaupungin tiedote:

https://www.facebook.com/942423192536957/posts/2006959726083293/

Hakaniemen ja Merihaan suunnitelmia esitellään asukasillassa

Paikka: Laituri, näyttely- ja infotila
Osoite: Narinkka 2, Kamppi
Aika: 29.10.2018 kello 18.00 - 20-00

Maanantaina 29.10. klo 18–20 asukastapahtumassa näyttely- ja infotila Laiturilla esitellään Hakaniemenrannan ideakilpailun voittaneen työn pohjalta tehtyä jatkosuunnittelua, asemakaavoituksen tilannetta sekä ennen kaikkea alueen tulevaa rakentamista ja aikatauluja.

Hakaniemen alueella on suunnitteilla merkittävin kaupunkirakenteellinen muutos sitten Merihaan rakentamisen. Hakaniemenrantaan on luonnosteltu mittavasti uutta rakentamista, Hakaniemensilta uusitaan ja uusi pikaraitiotieyhteys Sompasaareen ja Kruunuvuoreen avataan 2020-luvulla.

Alueen rakentamisen on tarkoitus alkaa vaiheittain 2019 alkaen ja se tulee kestämään useita vuosia. Työn aikana on tarkoitus uudistaa Hakaniemensilta, lisätä kiskot Hakaniemenrantaan, ruopata Siltasaarensalmea, uudistaa rantoja sekä täydennysrakentaa aluetta.

Hakaniemenrannasta järjestettiin ideakilpailu. Alueen suunnittelua on jatkettu kilpailun voittaneen ehdotuksen pohjalta. Suunnitelman pohjalta laaditaan asemakaavan muutos, joka esitellään kaupunkiympäristölautakunnalle alkuvuodesta 2019.

Hakaniemen suunnitelmia Helsingin karttapalvelussa: https://kartta.hel.fi/link/3Y9xgt.

Lue myös:

#asemekaavoitus