Skip to main content

Lumenpudotukset ja lumikasat

Lumenpudotus on välttämätön toimenpide, kun lunta sataa poikkeuksellisen paljon. Varsinkin taloyhtiöissä hallittu pudottaminen suojelee jalankulkijoita lumimassojen tai räystäälle kertyvien jääpuikkojen putoamisilta. 

Isännöinti on sopinut huoltoyhtiön kanssa jään tarkkailusta sekä roikkuvien jääpuikkojen poistamisesta. Ilmoita kuitenkin huomaamistasi vaaranpaikoista aina huoltoyhtiöön.

Pihalla liikkuessa kannattaa välttää räystäiden alta kävelemistä ja mahdollisia varoitusmerkkejä pitää aina noudattaa. Myös puomein rajatut alueet on syytä kiertää aina.

Isot lumikasat houkuttelevat lapsia leikkimään, mutta on hyvä muistaa leikkien vaarat.

Moni lapsi haluasi tehdä lumikasoista lumilinnoja kaivamalla niihin tunneleita, muita aukkoja tai liukumäkiä. Tällaiset leikit ovat kuitenkin vaarallisia, sillä lumikasa voi romahtaa, jolloin leikkijää uhkaa puristuminen ja tukehtuminen. Kannattaa siis ohjeistaa lapsia, ettei aurattuihin lumikasoihin tule tehdä minkäänlaisia tunneleita, aukkoja eikä liukumäkiä. Lumikasat saattavat olla lähellä kaiteita, jolloin vaarana on sieltä putoaminen. Myöskään rappuset eivät ole liukumäkiä.